Matte har rymt till en avsides belägen gammal skola på landet för att måla en hel månad. Den gamla skolans enda skolsal, ljus och rymlig med stora fönster och vedkamin, är en underbar ateljé. Det finns kök och bad samt sovrum också. Tyvärr får inte vi hundar vara mer än i kök och hall. Speciellt inte Arne sedan han trampat på en nymålad duk i sin virvelvindssnabba framfart i huset. Om det bara finns en enda liten dörrspringa öppen så slinker han in. Alla utrymmen, trappor, mörka vrår, allt, allt skall utforskas av honom. När matte ryter NEJ så att jag hukar, Ante kryper ihop tittar bara Arne förvånat sig omkring och undrar ”menar du mig?” Men mest busar bröderna och leker snälla lekar. De har verkligen stor glädje av varandra.

Vi kommer bara hem en gång i veckan för att tvätta och kolla mail. Trädgården där vi har semester har ordentligt staket så jag och busgrabbarna (Arne och Ante) kan härja fritt. Vi har haft en underbar vecka allihop. Massor av sorkhål och nya dofter. Härliga pinnar och mysiga promenader med mycket hästspillning. Matte har mest sovit och vilat samt funderat över om det där med konstutställning var så vidare bra idé i sommar. Men nog ska hon få ihop något, det vet jag av erfarenhet.

Svaret på blodprovet kom igår. Jag har en fästinginfektion troligen borrelia. Vi vet inte om det är från de två fästingarna matte fann på mig innan jag fick fästingmedel i år eller från senhösten i fjol. Jag har alltid blivit noga behandlad men det är klart, min motståndskraft var nedsatt iår.

Nu ska jag äta stark medicin (Doxyferm) i flera veckor. Hoppas det hjälper så jag kan orka börja springa igen och jaga busungarna. Matte har ju misstänkt att något var galet. Vet ni hur det avslöjades? Jo, jag skulle väcka matte som fick kaffe på sängen. Den gången kunde jag inte hoppa upp och ge henne godmorgonpussen. Det har aldrig hänt förrut. Jag har alltid hoppat både upp och ner ur sängar ( och fåtöljer) utan problem i hela mitt liv.

Så varning alla hundägare. Kolla efter fästingar, använd fästingmedel (halsband eller spot-on) och om ni misstänker en infektion genom stelhet, hälta och trötthet; ta ett blodprov för att få veta. Följdsjukdomarna är så otäcka.

Puss till alla utflyttade valpar med hussar o mattar från oss