Idag var jag Humla hos veterinären och tog blodprov för att få kollat borrelia. Assistenten kom in och ville sätta på mig munkorg innan de skulle sticka mig i frambenet. Matte blev förnärnad. -Hon är lugn och snäll och behöver ingen munkorg. Det stressar nog henne mer, sa hon. Då ondgjorde sig assistenten över att hon träffat mindre trevliga wheatens som burit sig illa åt. Inte bara hos veterinären utan även i sina familjer.

Matte höll mig i sitt knä och de fick sitt blodprov. Inte behövde jag munkorg. Jag pep bara lite, speciellt när de var tvungna att sticka mig i båda benen. Och inte fick de raka heller sa matte. De var imponerade över hur lugn och snäll jag var.

Efteråt hade de (matte och assistenten) en lång diskussion om rasen och vikten av att vara fast från början och våga ta i hunden redan som valp. Därför är det viktigt att alla går valpkurs så ingen förstör ”mitt goda rykte”.